fredag 4. juli 2014

Faglærte kokker!

To flotte gutter har gått læretiden sin i kokkefaget hos oss de to siste årene.
Begge har valgt faget som sørger for gode opplevelser til så mange mennesker hver eneste dag!
Ett spennende yrke med ett hav av muligheter fremover.
Nå har begge nylig avlagt fagprøve med beste karakter!
To år med mye arbeid og fantastisk innsats skal feires med en god middag.
Vi har bestillt sol og perfekte forhold!
På vei fra Bryggen i Bergen med båt i nydelig solskinn.
Sjefene på Spisekroken er fornøyd med elevene sine som vi har "slitt med" så lenge;)
Ja, det er arbeid å ha lærlinger, det krever tolmodighet og innsats!
Man må være våken og alltid oppdatert, men det er verdt det!
Når lærlingen er intresert og gjør fremskritt hver dag er det kjekt!
Champagne i glassene er vel fortjent!
Guttene kommer direkte fra fagprøve og jobb.
Dette er gutter som står på og jobber når de skal,
og når jeg skriver fine ting om dem er kollegaer i bransjen kjapt fremme og vil ha tak i dem!
Pass fingrene, de er fremdeles mine;)

En liten pause på bryggekanten før maten er helt perfekt!
Man finner rett og slett ingen vakrere plass enn Cornelius på Holmen på en solskinnsdag!
Dager som dette gjør det verdt lange dager på jobb!
Med sol, sjø og båter i bakgrunnen er det lett å smile:)
Med bord i sjøkanten og sol på kroppen er det ingen grunn til å klage!
 Ingen tvil om at livet er bra å leve!
Vi har absolutt grunn til å feire oss selv i dag!  
En liten lekker forrret med røkt ørret og ørret mousse starter måltidet.
Sommerlig og frisk smak.
Flinke kokker kommer ut og forklarer hver rett.
De henger en liten historie på råvarene og har som sine sjefer lært at en røverhistorie om store skjellfangster alltid slår an;)
En himmelsk, kremet og luftig suppe med nydelige O-skjell er perfekt servert.
Både kokker og servitører kan faget sitt og er tydelig og profesjonelt tilstede.
Gode råvarekunnskaper fra kokkene og smilende, dyktige servitører som kan vinen sin.
Sånt liker vi!
Skinnstekt hav-uer på spinatrisotto og sprø nøtter! Mmmm, herlig, denne likte jeg!
 
 Saftig, fin og smakfull lysing,hollandaise, sellerirotpure, neper og spirer. Deilig!
Vi valgte vinpakke fra øverste hylle og fikk svært gode viner hele veien.
Noen disksjoner om kombinasjonene ble det med servitøren, men ingen tvil om at vinene for seg selv var perfekte!
Friske gode norske jordbær med deilig jordbærsorbet og sprøtt under isen.
 Det hadde vært supert alene.
Det fulgte med seig rullekake og meningsløse bygg-gryn, som gjorde desserten merkelig.
Til kaffen følger en skål med hasselnøtter og callebaut sjokolade fra en pose...
det er litt kjipt etter ett sånt fint maltid!!
Se på bildet! Sol,glade kokker, god vin og god mat!
Du kan se vi er førnøyd;)
Ett strålende,godt maltid for vel fortjent innsats etter to år i lære på Spisekroken!
Cornelius på Holmen leverte det vi håpet på.
Suveren beliggenhet, sol, og fantastiske lokaler.
Det finnes ingen flottere steder i solen enn Cornelius på Holmen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar