Kjøttbasaren ved bryggen i Bergen er et imponerende gammelt hus.
Kjelleren huser dessverre Egon,
men andre etasje har flotte restaurantlokaler og legendariske Rivelsrud.
På loftet er der en stor luftig og flott bar.
Cornelia fiskerestaurant ligger i enden der apoteket tidligere lå,
en fiskedisk og Fetevaren Rivelsrud i midten.
Denne gangen besøkte vi Cornelia som vender ut mot bryggen, hvor kjøtt/vilt er tema.
Lokalene er flotte,store luftige og nesten uansett hvor du sitter har du et vindusbord.
Jeg liker de høye bordene med høye stoler, og det at man kan se kokkene.
Cornelia har valgt å kjøre på med svenske servitører, det er nesten som å være i Oslo,hvor dette er mer regelen enn unntaket!
I dag gikk vi ut kun fordi vi hadde lyst på Champagne,derfor var ikke mat og drikke i kombinasjon det viktigste denne kvelden. Det var bobbler vi ville ha, og maten kom som en ekstra bonus;)
Sist vi spiste her, valgte vi sjømatrestauranten, og da passet bobblene som hånd i hanske!
En flaske Ruinart Blanc de Blanc var friskt og godt!
Vi ble presentert for en femretters, som kunne bli til en tre retters om vi ønsket det.
Vi takket ja til full meny begge to, litt for å slippe å velge!
Menyen begynnte veldig bra med en pitte liten tunfisk og ørret tartar.
Salaten var vendt i trøffel olje og det var masse sitron i tartaren.
Friskt og godt!
Kylling bascket, het neste rett.
En liten sprø filokurv med kaldt marinert kylligkjøtt i små biter, på litt salat,
og med spirer på toppen.
Denne retten fikk ble jeg overrasket over at de valgte å servere.
Nydelig liten rosa reinsdyrfilet på potetpure, gulrotpure og pitte pitte litt rødvinsjy.
Her valgte kokken å sende ut litt mer saus i et shotglass ved siden.
Sausen var nydelig, kjøttet perfekt og det var gode milde og myke smaker.
Etter kjøttet, valgte de å servere fisken..Det var veldig rart!
Et lite stykke saftig og god breiflabb på en fast trøffelrisotto (litt som rispudding synes Liz), med gulrotpure og rødvinsaus..
Kanskje var det ikke helt den samme sausen( det var nok ikke det) og kanskje var det ikke akkurat den samme gulrotpureen som på retten før, men det føltes som reprise.
Det smakte godt og fisken var fint stekt.
Desserten var en bitteliten brownies med jordbærsirup, en kule vaniljeis og et kvart jordbær.
5 retters viltmeny til 695,-
står det på regningen.
Jeg syns vi fikk god mat, alt var fint presentert, skikkelig laget og det kom på bordet når det skulle.
Det som trakk opp her var den hyggelige servitøren.
Tre servitører innom bordet vårt,
men han som hadde hovedansavaret for bordet vårt
skillte seg ut og var spesielt omtenksom, smilende og flink.
Cornelia er heldig som har ham!
Cornelia er et hyggelig og uformelt sted med enkel mat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar