søndag 4. september 2011

Winemakers dinner Colonialen

En ruskete høstdag er det klart for Winemakers dinner på Colonialen på Engen.
I anledning Bergen vinfest er det to vinmakere på besøk denne kvelden.

Tartar av kamskjell
Rårekepasta,persillerotkrem,norichips
Persilleolje
Frisk og lekker forrett med nydelig limesmak på kamskjellene.
Artig med norichipsen og den grønne smaken i persilleoljen ble fint plukket opp i vinen.
Muskateller 2010 Sattlerhof
Blåskjell og fenikkelsalat
Sherry og anis
Kveldens lille eksprimentelle høydepunkt;)
Blåskjellet er kapslet inn i en nydelig kraft som sprekker om du er så heldig å få hele bobblen inn i munnen! Herlige smaker av fenikkel og anis. Mild og fin.
Seranauberg 2010 Sattlerhof
Lettrøkt ørret i lardo
Pepperotkrem,skogsyre og ørretrogn
Grønn eplevinagrette
Perfekt varmebehandlet fisk med syltynn lardo på toppen.
Suveren smak på persillerotkremen og med nydelig følge av (laks) ørretrognen.
Frisk og fin rett!
Ekam 2008 Castell D Encus
Kongekrabbe
Vårløksragu,røkt tomat,brønnkarse
Bakt hvitløks skum og olivenolje
Lekkert presentert med fine kontraster mellom mykt og sprøtt,mildt og smaksrikt.
Nok en liten "bobble" fylt med deilig kraft.
Taleia 2008 Castell D Encus
Piggvar med marg og fett
Syltede rotgrønnsaker,sprø ingefær
Plum sauce med nøttesmør
En rett med asiatisk preg, gode smaker,litt mange komponenter som sloss litt om oppmerksomheten.Vinen var perfekt til denne retten.
Kranachberg 2008 Sattlerhof
Kalvebrissel
Sort trompetsopp,spinat
Maltjord og nøttesmørpulver
Glace med lavendel
Soppen spiller hovedrollen sammen med maltjorden og nøttesmørpulveret som er Nomainspirert.
Fantastiske smaker og konsitenser sammen med brisselen.
Her fikk vi tre forskjellige viner til hvor jeg kun nevner den som passet til retten
As Sortes Val do Bebei 2009 Rafael Palacios
Dåhjort med five spice
Pære i hvitvin,løkkompott,kantareller
Kirsebærsjy
Nydelig mørt kjøtt som var perfekt. Pæren/kveden smakte nydelig syrlig, og kirsebærne var suverene.
Løkkompotten var himmelsk.
Det ble diskutert litt rundt bordet om five spice krydderet burde ha vært i litt skum for å få litt fedme mot vinen,istedet for den tørre smaken det skapte, men da pirker vi mye;)
Huellas 2007 Franck Massard
Ferrer Bobet 2006
Stilton
Varm honningkake med aprikos
Honningkaken var saftig, lun og deilig! Den innbakte osten i filodeig var varm, sprø og smakfull!
En perfekt vin til!
Beerenauslese 2010 Sattlerhoff
Eton mess
Banan og jordbærmarengs
Eneste retten som alle rundt bordet glatt kunne hoppet over!
Lys sjokolade chiboust
Gresskar og pistasjebunn,norske plommer
Pasjonsfrukt og yoghurtsorbet
Et flott punktum på måltidet. Sjokoladen var perfekt i smak og konsistens, sorbeten frisk og syrlig.
Nydelige marinerte plommer og delig og sprøtt med gresskarkjernene.
Her fikk vi samme vin som til Eton mess.
Til bananmosen fungerte den ikke, men til sjokoladedesserten passet den supert.
Trockenbeerenauslese 2009 Sattlerhof
Andreas Sattler
Sattlerhof Østerike.
En imponerende ung mann med stor kunnskap om vinproduksjon
og med en klar visjon om hvor han ville med sine viner.
Han er eldste sønn i Sattler familien og en flott representant for en ny generasjon vinmakere.
Franck Massard
Franskmannen med solid vinudanning og lang erfaring fra store Spanske vinhus.
Han innehar Master of Wine, og presenterer både egne og nye spennede Spanske vingårder som han samarbeider med. Dette er mindre vingårder med solide vinmaker som har store ambisjoner.
Knut Espen Misje og Franck Massard.

Solid vinkunnskap samlet rundt bordet!
Knut Espen er vinimoportør,vinkelner og underviser ved Kulinarisk institutt.
Frode Espedal, vinkelner fra Vinarius er alltid en lykke å dele bord med!

Dette er det best gjennomførte menyen jeg har spist på Colonialen.
En lang meny, med utrolig mange komponenter hvor ingenting gjentas.
Det tar lang tid, men med godt selskap rundt bordet går det fint.
De fikk stor hjelp av uvanlig mange dyktige kokker denne dagen
og hadde for anledningen lånt flere vinkelnere fra andre steder.
Ken fra Colonialen etter en lang dag;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar