mandag 1. august 2011

Sjømatkirken

Sjømatkirken på Zachariasbryggen i Bergen.
En fin ettermiddag i solen fristet til sjømat.
Sjømatkirken er en av de nye restaurantene på Zachen, og den var fristende å prøve denne gangen.



Flotte lokaler inne, men med sol ute valgte vi å sitte på uterestauranten som vendte mot fisketorget.
Ingenting er som å sitte ute i Bergen når været er på vår side!
Klart det blir støy i løpet av kvelden fra pubene på andre siden av torget, men det må man regne med midt i Bergen by!

Selskapet og dagen var som skapt for Champagne, og E.Michel Extra Brut var perfekt!
Tørr og frisk, med fin syre, smak av eple og sitrus. Enkelt og godt! 

Liz gikk for blåskjell, alltid fristende på en sommerdag. Blåskjellene ble servert i et "øsekar" , gode skjell, ingen overraskelser, helt ordinere gode blåskjell!
Jeg valgte meg gravet hval. Nydelige tynne skiver hval, servert med ferskost, rødbeter og sirup samt en pepper rot dressing om jeg ikke husker helt feil;)  Dette smakte bra! Dressingen tok nesten all fokus fordi den hadde en intens smak og det var mye av den. Det delikate kjøttet ble litt overkjørt, men ellers en fin rett!
Lysingen Liz valgte smakte nydelig. Flott bakt og med nydelig smak i fiskekjøttet. En god fisk rett og slett!
Min fjellbekkørret var lekkert presentert.
Med fennikel og rødbeter(igjen) litt frisk salat og spirer var jeg glad og fornøyd.

Hva sier du Liz? God sjokolade, litt kjedelig?
En lekker liten sitronterte med perfekt karamelisert lag på toppen smakte himmelsk;)

Vi hadde en strålende kveld.
Det er noen uker siden vi var der, derfor mangler noen av detaljene i rettene:)

Servicen var litt av og på.
De glemte oss helt vekk innimellom, og bordet var aldri ryddet når neste rett var på vei.
Vi frøs litt på slutten av kvelden, og ba om å få sitte på en fint bord inne som hadde stått tomt noen timer.
Vi forklarte at vi ville bestille en ekstra flaske Champagne og dessert inne.
( det var selvsagt også fordi det var så fint inne! )
Det gikk desverre ikke! Bordet var en annen servitørs, dermed ble vi sittende ute, og bordet var tomt resten av kvelden....
Kanskje var det fordi alt personalet samlet seg i baren etterhvert som vaktene var ferdig?


Anbefales? Jepp, god mat,fersk fisk, greie priser, absolutt hyggelige servitører når de er der!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar