lørdag 19. februar 2011

Ida Davidsen.København.

Ida Davidsen er en instutisjon i København. Den hundre år gamle smørbrød restauranten er viden kjent for sine smørbrød og den lange smørbrødlisten. Kjentfolk og andre står i kø for å få bord og man bestiller lang tid i forveien. Noen steder må man bare besøke fordi de er gamle, kjente og legendariske. Dette er et slikt sted.

Lokalet et mørkt, slitt og lampene henger akkurat så lavt over bordene at man får lyst til å sette en god knute på ledningen for å heise dem opp slik at du kan se bordkavaleren. Servitøren kommer til bordet for å ta drikkebestillingen. Smørbrødene må man gå til disken for å bestille.
En utolmodig kelner på baksiden av disken der alle smørbrødene ligger på utsilling dunker med pennen i disken mens han venter på at du skal bestemme deg.
 Her gjelder det å peke på rette smørbrødet i en viss fart! Mitt første smørbrød ble en ørretrullade med lakserogn. Det var saftig og godt og slett ingenting å klage på!
 Det neste ble bedre, med et sprøstekt brød med ristet rødpette med krepsesalat. Rødspetten var saftig, sprøstekt og veldig bra.

Rundt bordet ble det spist sild, svineribbe, kjøttboller med rødbeter, tartar og ribberull. Alt godt, men du hvor ordinert! Øl og akevitt må man jo selvsagt ha til slik mat, og stemningen var upåklagelig!

Ida Davidsen selv var selvsagt på æredsrunde rundt i lokalet med jevne mellomrom, og når fruen selv sto bak disken ble det sus over presentasjonen på smørbrødene!

Høydepunktet ble da vi oppdaget at tre bord lengre inne i lokalet satt 4 av våre egne suverene stamgjester!
Kun timer tidligere hadde de sendt meg en melding med bordbestilling til neste uke på Spisekroken, og her satt de! Verden er liten!
Ida Davidsen var verdt et besøk. Det var overraskende at det ikke var litt mer svung over smørbrødene. Nå har vi gjort det, neste gang finner vi et annet sted!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar