lørdag 24. september 2011

Brimiland!

Velkommen til fjells,til mat og kvile!
Slik blir vi ønsket velkommen av verten på Brimi Fjellstugu, Vegar Brimi.
Hver enkelt gjest blir tatt i hånden når de stiger innenfor dørstokken til dette spesielle stedet.
Vi er på fjellet like ved Lom, en ganske god kjøretur fra Bergen;)
Med varme og lun humor forteller Vegar
om fjellstuen han og konen Eva driver her oppe i Brimiland.
Brimiland,en drøm, en visjon og ett samarbeid mellom gode mennesker her oppe i fjellet.
Historien om denne unike plassen er morsom, underholdene og lærerik!
Dette er begynnelsen på to gode dager med gode opplevelser.
En liten gruppe på 22 kjøkkensjefer
 fra Bergen, Oslo, Tromsø, Trondheim og Stavanger skal nyte freden på fjellet!
Travle kjøkkenmennesker senker skuldrene og slapper av i stemningen som er skapt her.
Vi spiser en lang, lat middag laget på gode råvarer første kvelden.
Uformelt, avslappende og med godt vertskap har vi det bra!
I nydelige omgivelser er det lett å slappe av, åpent, friskt og med flott utsikt!
En god frokost forbereder oss på en bra mat dag!
Praten går om rein fra Jotunheimen,lam fra Hallingskarvet, kasmir geiter fra Gol,
kjøttferaser og om mørning av kjøtt.
Arne Brimi! Et inspirerende menneske!
Det er fasinerende å høre ham snakke om Det nordiske Kjøkken.
Brimi har en helt egen stil på alt han gjør, og det er gjennomført til fingerspissene.
Han har fokus på menneskene han omgir seg med og løfter frem sine gode medarbeidere.
Visjonen og profilen Arne og Vegar Brimi har sammen med gode kollegaer er ikke bare ord.
Alt de sier blir ført til handling. I pakt med naturen og omgivelsene har de skapt et unikt konsept.
To karer med mye på hjertet! En lun"krangling" foregår hele tiden, og en liten konkuranse om de beste historiene er hele tiden til stedet. Her i Brimiland er det skapt et flott samarbeid mellom mennesker og bedrifter. Man gjør hverandre sterke og utnytter hver og ens gode sider.
Vi spiser selvsagt lunsjen ute. Enkel, enkel, enkel utemat, men du så godt!
En rykende varm og smakfull kyllingsuppe er genialt!
Kokkene nyter maten i strålende solskinn og følger godt med på inspirerende matprat!
For meg som elsker utekjøkken er dette perfekt! Mat over åpen ild er lykken!
Se den flotte kaffekjelen!
Kaffen smaker godt på den! (og ja, jeg ønsker meg en sånn!!)
Kjøkkensjefen griller mat til kjøkkensjefen! Hjelpe meg hvor glade vi blir!
Vi spiser store biffer av indrefilet grillet og servert med rømme på hvitt brød.
Mørt, enkelt og snadder! Eneste utfordringen er å gape høyt nok! Dette er kokkemat!
Hvis jeg glemte å nevne det, står også denne vedfyrte komfyren på ønskelisten min!
 Jeg vil ha en sånn ovn som Arne Brimi har;)
Med kokekaffe fra den flotte kjelen og kremet blåbærsuppe med Vianvangdram har vi det godt!
Arne Brimi sørger for å få omsettning på all blåbærsuppen sin. Det er selvsagt ingen problem!
Blåbærne er kokt i Brimis lykke gryte;) Gryten som har fulgt ham på alle hans reiser med Gutta på tur over hele verden. Alle kokker har sine spesielle ting, gryten er en av hans uunværlige redskaper.

Vi har hatt en aldeles strålende start på dagen! Sol, flotte omgivelser,
 masse genialt enkel mat og supre mennesker bak grillen!

I kveld skal vi på Vianvang!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar