søndag 11. september 2011

Restaurant Anna i Amsterdam

Restaurant Anna i Amsterdam!
http://www.restaurantanna.nl/
En fantastisk samling greie jenter og to kjekke karer på mattur i Amsterdam;)
Vi skal lære,oppleve, få inspirasjon og kose oss!
Vår venn Marten fra Dobla sendte oss til Anna, og vi hører alltid på de lokale!
Et langt, smalt og minimalistisk restaurant lokale fører inn til kjøkkenet som ligger åpent langs den ene veggen. Vi kan følge arbeidet på kjøkkenet og se hvordan kokkene jobber.
En sprø deilig start på måltidet!
Selleristenger i karryaioli og nydelige salte butterdeig stenger bakt med ansjoser!
Et lite fat med salt og krydderbakte mandler.
I følge med en knusktørr Champagne ble dette en perfekt start på måltidet.
Gi oss litt Champagne og vi er så greie;)
Første lille apetittvekker var en liten blomkålpanacotta tilsmakt med trøffler.
En liten syrlig salsa av squash på toppen.
Fløyelsmyk og med god smak av trøffel!
Neste rett er marinert makrell på syltet løk i rødbet saus.
Toppet med Shiso og purre.
Dette er definitivt det værste jeg har spist! Værsågod Makrell! Du klatret rett til topps på listen!
Et skikkelig stort tykt, rått stykke fisk med skinnet på! Det spillte ingen rolle om tilbehøret smakte ingenting!
Makrellen i seg selv klarte jobben med å feste denne retten i min hukommelse i lang tid!
Neste rett ut kunne bare bli bedre! Et stykke fint stekt skate, med sauterte "salty fingers" nøttesmør og bakt purre smakte mye bedre! Masse,masse bein skapte litt diskusjon!
Det skal de ha på Anna, kombinasjonene var anderledes! Vi fikk en stor skje syltet KÅL til den lekre sjøkrepsen! Syltet spisskål i masse sterk karry!
På andre forsøk fikk kjøkkenet til en saus som ikke smakte skambrent!
Jeg satt pris på at kjøkkenet raskt og greit fjernet alle sine tallerker og laget retten på nytt.
Kremet villris saus smakte mildt og delikat til krepsen
Ytrefilet av okse fra USA med braisert sikori og endivesalat, sauterte grønnsaker og saus tilsmakt med muskat! En nydlig mør og velsmakende filet. En rett med litt trist utseende, men husk. det er smaken som teller:)
En frisk hvilerett kom på bordet før desserten,
Gin Tonic sorbet/slush smakte perfekt, nå ble alle glade!
Som avsluttning fikk vi en honningis servert med limefromasj og en karamellsaus.

Restaurant Anna har en flink vinkelner. Vinene vi fikk gjennom hele måltidet var spennende og passet fint til maten. Jeg tenker kokkene har litt å gå på her, men det er jo kjekt å ha litt å strekke seg etter;)
Neste gang, kjære Marten, velger jeg restaurant;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar