søndag 18. september 2011

In de Keuken Amsterdam

In de Keuken Amsterdam!
http://www.indekeuken.com/index_english.html
Den siste kvelden på vår mattur til Amsterdam var det skikkelig regnvær!
Ekte Bergensvær! Det regnet oppover!
In de Keuken er en liten og sjarmerende restaurant.
Smal, som så mange spisesteder i denne byen, og med lokalet strekt innover forbi ett åpent kjøkken.
Veggene er fyllt med de beste kokebøkene fra hele verden, og innimellom står det tørrvare delikatesser.
Vi blir hilst hyggelig velkommen av servitøren, og vi fikk en strålende start på en hyggelig kveld;)
To ørsmå lekkre startere kom straks på bordet.
En liten smakfull rett med akkar og en med ibericoskinke og salsa.
Flott start!
Litt mat på pinne før vi starter middagen er jo fine greier:)
Grillet polenta med kremost og vårløk med melon.
Dette liker vi!
Overraskende start på måltidet. Marinert sverdfisk i syrlig buljong med syltet fennikel og kesam.
Friskheten i retten var genial, fisken var nydelig, mør og saftig,
men for min del kunne de spart kesamen til en annen rett.
Dette er en litt merkelig rett, men det smakte sprøtt og godt!
Mellom to av butterdeigsflakene ligger tartar, om mellom de to andre ligger lett stekt tartar!
Toppet med litt revet selleristang, Interesant og anderledes!
Så kommer spagettien! En stor porsjon med ihjelkokt pasta med selleri og hjerteskjell,
bacon og tørket rogn!
Ai ai ai!
Kalvekjaker er i vinden for tiden!
Her har kokkene langtidsbakt kjakene i 3 dager på 60 grader. Dette gir fantastisk møre kjaker!
Servert på potetpure med skogssopp i rødvinsglace er dette en fin rett!
Bare så synd at INGEN krydder, salt eller pepper fant veien til kjøttet! Søren og!
Desserten blir servert i to deler. På skiferhellen ligger en "bobble" fylt med nøtt og karamellsaus. ved siden ligger en liten bit sukkerbrød med pære.
Ved siden av "småtingene" kommer ett glass med sjokoladeis på sjokoladeskum og hakkede nøtter.
Litt slush aktig..
Til kaffen fikk vi ett lite utvalg konfekt. Vi er igrunnen stappmett, så det meste får stå!

Hva syns vi om In de Keuken?? Det kunne vært så bra! Vinkelneren kan MYE om vin! Han lever seg virkelig inn i smakene i vinen! Mistenker ham litt for å smake endel underveis, for han treffer ikke glassene EN eneste gang i løpet av hele menyen! Men, han kan vinene sine! La oss håpe at hans iver smitter over på kokkene! Et interesant lokale og en trivelig stemmning, tja...kanskje du burde la dem få en sjans?
Kokkene er klar for nye matutfordringer! Når som helst!
Fin gjeng!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar