tirsdag 22. februar 2011

Pastis. København


En god nabo på Klosteret har en venninne som bor i København.
Disse to sendte meg til Pastis.
Det lønner seg å høre på de lokalkjente når man skal ha god hverdagskost!Placeholder
Pastis i Gothergade er en fransk bistro med kompromistløst fransk kjøkken og gode viner.
Her serveres ærlig fransk mat, slik jeg elsker å få det servert!
Vi var advart om at det alltid var fullt her,men vi tok likevel sjansen og dukket opp i døren uten bordreservasjon. Det gikk strålende! Ett firemannsbord ledig, og det holdt fint til oss det!


Fullt brasseri, bordene tett i tett og med hvite duker på.
Raske bestemte kelnere som suser forbi.
Menyen byr på tradisjonelle franske retter som:
SALADE NIÇOISE
Med stegt tun, ansjoser, æg, haricots verts, kartoffel, oliven, tomat og dijondressing.
TERRINE de FOIE GRAS
Hertil chutney og ristet brioche
Jeg kan nevne opp i fleng, alle klassikerne finnes på kartet!
Intet nyskapende og sprekt, men det var heller ikke derfor vi kom!

Vi hadde store planer denne kvelden, derfor kom vi på dagtid, og ville bare ha en enkel rett.
En frisk og god Chablis var det vi hadde lyst på denne formiddagen.

Enkelt og greit uten tanke på at alt alltid må passe til maten.
Noen ganger er det slik at det du har lyst på er det som er perfekt!

Vi valgte forskjellige retter alle rundt bordet.

En stor og god grillet entrecote kom på tallerken helt alene i følge med ett hvitløksfedd.
perfekt stekt, mør og fin.
Hjemmelaget bearnaise, chips og salat i skåler ved siden.

En skål med kraftig smakfull boullabaise gjorde også stor lykke.
Blåskjell i følge med småfisker og kraft kokt på hummer.
Servert med aioli, krutonger og gruyer ved siden.
Det var greit å slippe å strø over osten.
En av oss ønsket et enkelt rekesmørbrød for å ikke å bli for mett før kveldens 12 retters meny.
Da vi hadde ventet en halvtimes tid, kom servitøren til bordet og sa at rekene var sur og de ville ikke servere dem.
Takk for det;)
I stedet bestemte han seg for tartar av kalveindrelår.Det kom raskt og greit på bordet og mannen ble glad!
Garnityret var hakket og blandet inn i nyskrapet mildt kalvekjøtt. En stor porsjon, med en god tartar!

Min rett var kaninlår.
Et saftig nydelig kaninlår på en intet mindre en himmelsk bønnecassolet.
Syrlige hvite bønner tilsmakt med masse sitron og rosmarin.
Retten var toppet med litt frisse og syltet sitron.
Dette smakte nydelig!! En hverdagsplass med real,ærlig mat.
Man kan spise rimelig på formiddagen, og litt dyrere på kveldstid.
Uansett når du måtte velge å besøke Pastis, for det må du, får du virkelig god,solid mat for pengene.
Her vil jeg svært gjerne komme igjen!!
Takk til Christine,Kråkebollo og Pastis!

http://bistro-pastis.dk/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar