fredag 7. oktober 2011


BA har vært på besøk på Spisekroken!
Her er hva de skrev:
BERGENSAVISEN FREDAG 23. SEPTEMBER 2011Eier Ingvild S. Bøge hos Spisekroken på Klosteret gjør underverker
SMAK AV HØST:
med reinsdyrfilet fra Jotunheimen.
FOTO: EIRIK HAGESÆTER 

HØST-FAVORITT:
Nils Olav Sæverås
Reinsdyrfilet med en smak av norsk naturFjellbeite gir rene råvarer. Sopp hører med.

– Reinsdyr som har beitet i fjellheimen er noe
av den reneste råvaren du kan få tak i. Det
reinen spiser av lav og urter gjør kjøttet til
naturlig mat helt uten tilsetningsstoffer. At
reinen får i seg spennede urter, det merker vi
også på smaken, sier hun.
– Hva er det viktig å tenke på i tilberedningen?
– Reinsdyrkjøtt skal ikke stekes for lenge.
Det er magert kjøtt som kan bli tørt om det
stekes for mye. En rask vending som lukker
porene i steikepanne, deretter litt mer tid i
ovnen, anbefaler eieren.
Hun foretrekker litt syrlighet i tilbehøret,
derfor serverer hun reinsdyrfileten med
rødvinssaus til.
– Det er mye også mye annet man bruke
for å få frem syrlighet i tilbehøret nå om høsten,
epler og plommer blant annet. Hennes
fremst høstfavoritt er likevel sopp.
– Jeg får nesten lyst å bruke sopp i alle
retter nå om høsten. Jeg må faktisk begrense
meg for variasjonens skyld, sier hun.
Ingvild S. Bøges restaurant Spisekroken
frister tilværelsen litt utenfor lysløypen, men
likevel bare et par minutters gange fra sentrum,
på Klosteret.
– Jeg satser på en rustik matstil, med flere
norske retter. Det har gitt oss en del stamgjester.
Og akkurat nå om høsten er det gjerne
vilt som er mest etterspurt, sier Bøge.
– Norsk reinsdyrfilet fra
Jotunheimen er noe av
det aller beste man kan
spise nå om høsten, sier
eier Ingvild S. Bøge hos
Spisekroken på Klosteret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar