onsdag 2. juli 2014

Thorthons


Er vi så heldig å ha en frihelg i en storby, må vi alltid prøve de beste restaurantene!
I Dublin finner du Thorthon`s med 1 stjerne i Guide Michelin.
Her serveres irske råvarer med lokale smaker og historien bak råvarene er viktig.
En liten smakebit starter måltidet.Oksefilet med yoghurt og sprø persillerot, mildt og enkelt.
Kamskjellene serveres på to måter.
Først rått på en stein med rogn og havsalt.
Kokken forklarer på lynrask irsk om hvor skjellene er sanket og når tidevannet er perfekt for å finne dem. Vi lener oss frem og virkelig konsentrerer oss om å få med alle detaljene som fosser ut av kokken!
Kamskjell rett nummer to. Grillet med hummersaus, pulver av rogn og kaviar.
Mer smak og fylde, og selv om rå kamskjell vanligvis er best, er nok den grillede varianten best her.
Lammelår fra Commeragh fjellet med ramsløk og vill asparges.
Litt anderledes at man velger å servere lam før ørret og deretter fugl!
Men godt var det, og kanskje det er slik man gjør det i Irland?
Lammerull med innmat, lagret lenge, verdt å vente på! Smørmykt, fett og godt.
Servert på en stein med vekstene lammet spiser av.
Vi kunne godt spise det grønne sa kokken, men det var mest vanlig at sauer spiste det!
Vill sjø-ørret med safran trekte hjerteskjell og sitrongress consumme. Mildt, snillt og godt.
Sprøstekt ørret skinn ved siden med poppers på:)
"a little bit of magic" sa kokken.
Røkt Bresse due bakt i høy presentert av kokken ved bordet før den blir transjert på kjøkkenet.
Fuglen, eggene og redet:)
Mye god mat! Fornøyd med serveringen så langt!
Før duen kommer på bordet igjen blir bløt eggerøre med hvite trøfler servert.
Mmm, egg og trøfler er alltid godt!
Duen er på plass igjen! Lekkert servert med fondantpotet, vårens grønnsaker og blomkålpure.
En aldeles fantastisk hvilerett!
Basert på hjemmelaget brennevin.
Akkurat så god at du egentlig vil ha en til,
men det er lurt å stoppe mens den perfekte smaken sitter igjen!
Sesongens irske jordbær servert på forskjellig vis.
Suppe, sorbet, og Vahlrona sjokolade mousse.
En enkel og smakfull avslutting på måltidet.
Sjefen selv, Kevin Thorthon kommer ut og presenterer hver enkelt rett.
Han har en tanke og filosofi bak alle råvarene som er brukt og det er imponerende at han faktisk rekker ut til hvert eneste bord!
Thorthon`s er en stilfull restaurant. Mørke og lekre lokaler med matbilder på veggene.
Alle bildene er tatt av kokken og de er fantastiske!
Enorme bilder av ramsløk-skoger, trøfler, jur og urter.
Kjekt med en Michelin restaurant som presenterer det lokale irske.
Sjarmerende med den rufsete kokken som rekker over det hele!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar