mandag 21. februar 2011

Kiin Kiin. København.

En iskald februarkveld i København er det ingeting mindre en himmelsk å komme innenfor dørene på Kiin Kiin i Guldbergsgate i Nørrebro. Varm duft av nellik møter oss når vi åpner dørene og går inn i den lekre loungen.
Som eneste Thai restaurant i europa med Michelin stjerne er dette en restaurant helt for seg selv.
Kiin Kiin betyr noe sånn som "Kom og Spis" og serverer moderne Thaimat med utspring i Siam kjøkkenet hvor man bruker mye grønnsaker, fisk og skalldyr og styrer unna melk og fløte.
Straks vi er på plass i de store kurvmøblene settes de første snacksene på bordet.
Soyamarengs med cashews tapioka med tang- en underlig parfyrmert liten munnfull starter det hele.
Deretter følger lynraskt rekechips og lotusrøtter med limeblader.
En hyggelig servitør tilbyr oss champagne eller hjemmelaget øl før maten,
 og da måtte det bli Kiin Kiin øl!
Et friskt, lyst og syrlig lime og sitronøl passet fint til de smaksrike smårettene.
Kammusling med citrongressWonton med Miang Kam
Thai fiskekaker med agurk.
Dette var virkelig seigt, med den syltede agurken med chili som kom med var lykken;)
Pølse på pinne med syltet ingefær, salt men godt!
Vi hadde bestillt bord i restaurantens vinkjeller,
og ble vist ned til et stort bord fyllt til randen av lyslykter.
Gode viner fyllte  veggene og taket var helt dekket med lykter.

Tom Yam Talay-Koong Cher Khing
Første rett er en suppe basert på skalldyr og galangal servert med en jomfru hummer pochert i ingefær
Som følge i glasset fikk vi Chenin Blanc Savinerres.
Her var det sjøkrepsen som var overraskelsen. Den var marinert i ingefærjuice og dampet på steiner i bambus. Sjøkrepsen fikk en konsistens som smør. Mystisk men godt! Suppen var en smaksbombe, rykende varm og ble taklet bra av vinen som ble servert ganske så temperert.
Yam Plaa Meuk
Salat med orkideer og chili,blekksprut,brønnkarse,peanøtter, grapefrukt og vårløk.
Det ser nydelig ut, den har alle konsistenser vi drømmer om, nøttene får det til å knase, grapefrukten gjør det syrlig og sprekt, chilien river på leppene! Servert i en skål som blir beskrevet av en av de mannlige gjestene som sexy!En temperert tysk riesling treffer blink!
Hellefisk med grønn mango og tamarind. hellefisken var fast og fin på min tallerken, og bløt på noen av de andres tallerken. Retten var deilig med sprø epler og nydelig mild tamarind saus.
Samme rieslingen ble servert her som til den sterke orkide salaten, og da fungerte den ikke like godt.
Gaang Daa Ng Koong Munkorn
Frossen rød karry med kærlighetsfrukter.
Servitørene fyller fatet med flytene nitrogen når retten er på bordet.
En lekker presentasjon! Denne retten var den beste! Supre kombinasjoner igjen. Den rød karrykremen er kald under varmt skumm, saftig hummer med sprø cashewnøtter, frisk koriander og søt litchi! Bra!!
Godt arbeid gjør at vi glemmer at Gewurstramineren fra Alsace er altfor søt, nermest dessertvin til denne retten.
Tom Kha Nok Ka Ta- Moo Palo
Vaktel i kokosmelk med vilde svampe.
Nydelig saftig fugl med forskjellige typer sopp. Sausen som blir helt i skålen av servitøren ved bordet er syrlig og skarp.Rett og slett godt! Vi får servert en Pinot Noir fra Australia. Den forsvinner til krydderet i retten.
Det som er underlig gjennom hele måltidet er at vinene kun blir presentert med drue og land.
Vinvalgene er ikke helt på linje med den strålende maten.
Vi hadde litt av gewurstramineren igjen i glasset, og den søte vinen redder restene sausen.

5 Spice gris med gresskar.
Et imponerende fat fullt med røyk og baconchips.
En bitteliten bit med asiatisk svineribbe i soyasaus ved siden.
Lyktene ble sørgelig tomme i løpet av kvelden.


Itim Khing Saku- Sabparod pasom -Manao-Saovarod foam.
Muscat Pantellaria.
Den første av de tre dessertene er Ingefæris, poppers og tapioka. Tapiokaen er kokt i ingefær.

Pasjonsfrukt mousse, is og grapefrukt/appelsin.
Nydelig avsluttning med banan og kokos.
Gode kokussmaker på sprø flak og på is. Lekkert presentert.
Måltidet ble avsluttet med delig hjemmelaget konfekt. En ny servitør dukket opp med bordet med en plante hvor det var stukket inn pinner med appelsingele. En eksotisk plante;)

Kiin Kiin er full av lekre detaljer, Liz har tatt bilde av nøkkelen til toalettet!
Skiltene inn til toalettene fikk endel oppmerksomhet..
og litt latter!
Kiin Kiin er absolutt et spennende sted. Maten er kreativ og perfekt tilberedt. Jeg syns smakene gjentar seg veldig gjennom hele måltidet, fra begynnelse til slutt. Servicen her har litt å gå på for å nå nivået til andre restauranter i stjerneklassen. Det er en lekker restaurant som må prøves!

www.kiin.dk


2 kommentarer: