lørdag 12. februar 2011

Restaurant Eik

Det er mange gode spisesteder i Oslo, men akkurat i dag, var det Restaurant Eik i Universitestgt som fristet mest.
Vi bestillte bord en dag i forveien og det var stappfullt når vi kom. Et firemanns bord ble gjort om til et seks mannsbord mens vi ventet i baren. Det var vår egen feil, fordi vi ikke hadde endret bestillingen vår.
Vi satt som sild i tønne rundt bordet men det gikk helt fint!

Eik har en fem retters meny som endres hver tirsdag. Du kan ta ferre retter om du ønsker.
Vi gikk selvsagt for hele menyen med vinpakke til.
Måltidet startet med en liten apetittvekker fra kjøkkenet.En nydelig liten ertepuresuppe med breiflabbkjaker,røkt scampi og ørrett.
Lekkert presentert og gode milde smaker. En bra start!
Gresskarsuppe
-crispy oksebryst,brunet løk,ingefær,eple og valnøtt
Nok en suppe.Fyldig og smaksrik gresskarsuppe med godt tilbehør. Spesielt godt med eple og valnøtter til.
Fyldig og smaksrik gresskarsuppe med godt tilbehør.Spesielt godt med eple og valtøtter til.
Det var en veldig stor porsjon med suppe, her gjelder det å stoppe i tide!Til suppen ble det servert Tour de Pocé Réserve 2009 Sauvignon blanc, Loire, Frankrike
laks med sjøgress
-rettich, broccoli og jordskokk, soyasmør
Neste rett så underlig ut!! Broccolien som ligger oppå laksen var høvlet i tynne flak og syltet.
Laksen var nydelig og saftig, og spesielt soyasmøret satt smak til denne retten
Til laksen passet det ypperlig med
St. Armand, Mâcon-Village blanc 2009
Chateau Labouré-Roi, Burgund Frankrike

 norsk lammecarré
-persillepolenta, kongeøstessopp, bressert løk, og blodappelsinsaus
Da vi fikk lammecarreen på bordet gikk kokkepraten så heftig rundt bordet at vi glemte å ta bilde av retten!
Men god var den. Det var sagogryene som tilbehør som skapte diskusjon. De yngste rundt bordet hadde aldri hørt om det før, og de eldste som hadde spist dette masse før forklarte etter beste evne.
Sagogrynene var farget røde og lignet ved første øyekast lakserogn. De hadde ingenting å tilføre retten og ble bare et diskusjonstema.
Kjøttet var rosa og mørt, og blodappelsinsausen tilførte litt syre som gjorde seg til ellers mildt tilbehør.Vi fikk servert Côtes du Rhône2009 Domaine de la Janasse, Frankrike til lammet, nydelig!

 
ukens utvalgte oster
Enkle og greie oster som smakte godt, ingen overraskelser.
Her var det vinkombinasjonen som ble helt feil.
Vi skulle spart Banyulsen til neste rett som var sjokolade, der hadde den fungert supert.
Banyuls M. Chapoutier 2008
Languedoc-Roussillon, Frankrike



sjokolademousse
-hasselnøtter, bringebærsorbet og champagnegele
 

Desserten var lekker. Nydelig bringebærsorbet og fyldig og god sjokolade. Det ble veldig mye sjokolade, så her var det lurt å stoppe i tide igjen!
Moscato D' Asti 2009
Toso, Piemonte, Italia


Moscatoen vi fikk servert var super til Bringebær og veldig feil til sjokoladen.
Hadde desserten vært delt i to, med først bringebær og Moscato og deretter Sjokolade med Banyuls hadde det vært perfekt!

Prisen var det ingenting å si på.
495,- for en 5 retters og 455,- for vinpakken.


Restaurant Eik var et hyggelig sted å være. Det var veldig støyete og veldig mørkt, men for en servitør!
Servitøren vår var som en virvelvind! Hun snakket utrolig høyt og spesielt, men for en dame! Hun ropte ut presentasjonen av rettene så vi skvatt i stolen. På slutten av kvelden var vi blitt vant til det og hun var utrolig dyktig. Hun var hyggelig, kunnskapsrik og oppmerksom. Vi glemmer ikke henne med det første!

1 kommentar:

  1. De er ogsaa god paa Irish Coffee noe som er saapass skjelden at det boer nevnes.

    SvarSlett